打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 評104全新武當!(由盾武轉做靈武了@@實驗階段中..)

其實盾武同靈武覺有好處,如玩高石人(6,5石起)靈武會好d,因為武當個死穴糸血量,高石武當平圴都有14,5m血以上 ...
200sx 發表於 4-5-2010 20:30

十分應同 你講-0- 所以冇話邊樣唔好
回復 支持 反對

其實大家覺唔覺得D人話: 你玩過武當未!? 呢句說話未免太討厭了...
我唔敢話樓主隻人弱,亦都唔可以話強...因為靈武當 也是4M1 內攻...靈的意思未免弱了點...
事實上大家既意見都唔同...始終 武當也是雙屬...講到秒人...逍遙可能更能勝任...希望大家唔好用國服既人黎比較...國服D少林50M血添...
同埋應該咁講...如果開發一隻ONLINEGAME 係無必要另外開多一個門派黎剋死一個門派....唔知大家有無睇天龍八部...段王爺同逍遙其實同屬一派... 天龍派的 靜影沉璧 同攻擊狀態...好明顯係衝著 氣武當以開發的...那麼的說法 除天龍以外...其他門派打武當 照常理應該係較無優勢...
大家不要介意在大P時 被秒的情況吧... 2X M血 俾十幾個一齊打...都係秒殺...只要有迅走的門派... 這個情況就要靠自己...(人地齊心到 封穴六秒 12個打你一個就無得好講)
石頭重要D 定隊友重要D ^^
回復 支持 反對

一早就應該玩靈武當,
咁先突出到武當既特色.
回復 支持 反對

回復 33# 拯救熊仔 幾個月無入過石見到呢張相同依家D石頭賤賣真係想入點增值.可惜我依家都係買緊GO咭唔知點解入晒落混吉思汗到哈哈

轉貼N年前既盾武貼

第一,WD的沒落是在紅寶石時代,雙雄爭霸不是因為攻擊不夠而輸給明教,而是因為血,rui有句話說的很有道理,WD1個紅寶石+1個黑寶石才趕上少林1個紅寶石,意味著少林會比WD多出1孔來,8件裝備就多出8孔,質量上肯定不一樣
第二,盾WD有著藍被打光的危險,那時攻無如封,防無梯雲,陷入進退2難的尷尬地步,尤其群架中
也許你會說在被打光的時候點掉流星趕月不就行了,
而我想說的是,面對敵人的眾多攻擊,那個時候你只會想怎麼跑
而不是還有精力去點右上角,就怕你有那麼快的APM
你的藍也在瞬間被打光
因為WD帶的是高肉牆,死了倒還罷了,沒死跑了出來,WD被打的藍根本無法快速的補充,試想一下你在汗血傳送被打光了藍而跑回大宛,高級血祭根本無法+滿你的藍,這意味著=下衝進汗血時,你的生命保障將少很多
而且盾WD有個致命的弱點
那就是靜影沉壁
大家都知道天龍的打藍是按比例打,而且沒有未擊中
這意味著一個寶石都不打的天龍,可以在1秒之間打掉你花4 5級寶石的武當20%-25%的總體生命
第三,群毆中當肉牆使用過後,給你提供最大保障的是你的娥眉,而你娥眉的清新是不可能給你+藍的,
這意味著在進入汗血的PK的過程裡,你完全靠的是你娥眉的清新,而與之掛鉤的是你的血,這時候你花大代價打造的藍根本無一用處
第四,按照70暗器12%血上限和8%的藍上限+成,不是指你的藍的8%,是你定力的8%
第五,你在4孔全打定力寶石的同時,你的防禦,閃避,抗性勢必大大降低,群毆中生存能力將很低

經WD朋友指點,補充2點
第六,暗器技能的耗藍問題
第七,高肉牆掉藍的問題

以上是7點理由,
歡迎討論
拒絕罵人!個人覺得第五點最重要
回復 支持 反對

天殺換埋全6紅寶應該係港服最多血既武當@@
回復 支持 反對

是否永遠論點都在敵人眾多那一方面呢? 若果每次都說十幾人打你一個...不要說你有十八萬血...你有八十萬血也是徙然的...技能是在有需要的時候才用 並不是 一大輪技能出完..殺到就好 殺唔到就要死...若果你沒有隊友而且又有一大班仇口...人地全班五百玄抗...那麼便要選擇棄game...也只是就事論事~
想理解一樣野的是...為何會出血精石呢?? 讓你武當尚體石的嘛? 有人話神器14%計體...咁又無人話 其他八個門派開盾扣小60% ?? 高血祭係咪要到無先用=.=? 扣左小小 好云蹤走後...大P的時候...人地見唔到你唔會開快步找你出黎打...大多都係再搵其他人黎打...遠打武當 武當必定要開45技...若果可以求氣武當...巿面尚有好多7/8星裝無加體 加實數閃避 命中 會心 會防裝 又有定力果D 平平地咁收...實行全血精...按比例推血量...大P時好多時峨嵋補唔到你血...比方說你7萬血但係15萬氣...你可以共生也回了三分一 金丹藥 5000血 又會回得俾別人實際的多...氣是難回...所以先會讓你防態回55MP一下...雖然唔係多...但係當你不經不覺之間...有時就係呢小小救返你一命...我唔係話靈武當無用...只係遊戲大方向應該係咁樣... 覺得自己弱的便善用隱身 輕功 雲縱唔一定係第一時間用的 ... 大多都靠技術...你想邊樣野勁既 就揀裝備推~ 我唔係話有無敵既武當...只係每個門派既玩法 係應該了解的...同石的說!! 你的石頭用來尚星宿...那血攻 都一定俾你強得多
只是討論...並無惡意 THX
回復 支持 反對

作為武當...幾乎次次都開紅打交..宣既人不計其數..沒錯..盾的確可以抵擋一陣既傷害..但無論你係做攻果個定 ...
天殺專者 發表於 4-5-2010 14:24
建議你洗全體多一粒6級紅寶有多萬幾血,我都係由靈武轉血武全靈打人都係打多200左右,如果用雕蘭套就建議你全靈.但全體多萬幾血就實際得多,洗全體萬幾血+埋你重樓武魂再轉埋6級紅寶你破21萬血唔難.
回復 支持 反對

高手...
=.=
回復 支持 反對

天殺專姐-.-....
回復 支持 反對

是否永遠論點都在敵人眾多那一方面呢? 若果每次都說十幾人打你一個...不要說你有十八萬血...你有八十萬血也 ...
kitsiu114 發表於 5-5-2010 03:35

非常之同意kitsiu...
玩武當就要將佢的好處發揮出來...
其實依家的市場都對武當有利...定力石極平...靈石又極平...血精石又係普遍比較平(相信除左武當外無其他門派會用)
四五石的玩家打定力的後果係非常顯注的...
以依家市面定力同其他石..如閃石.抗石.身法石的價格來比...
打一粒四級其他石...已經可以打一粒五級定力石...
打一粒五級定力石已經加左5500的氣...
我唔知其他石可唔可以令你抵受一次傷害..但我可以肯定的答你5500氣一定可以抵擋兩次全五石的傷害.
個人覺得..如果武當唔開盾...等同於廢左個盾同天罡北斗陣...那點解仲要執著於武當呢?

當然上麥石..那要視乎樓主的情況..如果大P時..你殺人多過人地殺你..又唔係人民公敵,最先死果D...咁你就上多D靈啦...或者身法谷命中同會心...殺多D人..
但如果你係經常畀人圍的...咁就想辦法捱過第一輪攻擊啦...而最實際的當然係上定力石開盾...又或者上多一種抗(但因為呢次抽 獎的緣故..搞到D減抗咁鬼死平...搞到D人的減抗基本上同屬攻石同級)即係本身要用三粒屬攻合成的減抗...所以係同級石來講..人地的減抗已經可以減曬D抗...上左等於無上=.='''

以上純屬意見...
回復 支持 反對