打印 上一主題 下一主題
收起左側

給 計劃成為會員/成為會員不足一個月的玩家 的小小提議/意見

關閉 [複製鏈接]
最近係呢度見到好多新會員係呢度發左好多關於會員既帖...

有見及此..希望係呢度比一d 計劃 成為會員 或者 成為會員不足一個月既新會員 少少意見..

係做會員前..首先要問:

點解要做會員?為咩?

諗下你有冇錢(真錢同game錢)做?

註 : 真錢係比會員月費 game錢係比真係做到會員之後黎用

每日可以玩到幾多?

會唔會因為自己耐性唔夠中途放棄?

有乜野係想係做會員既時間達成/做到? (因為我假設你只係做一段時間..然後會停一停..否則你唔洗諗呢個問題)

==================================
好..當你問到呢d問題..你可能會考慮真係去做會員..我覺得有d stats /skills 你應該係做到會員之前有既..

-----Combat 方面----
Attack lvl : 60 (dragon weapon)
str lvl : 60
def lvl : 40(pure 唔洗理)
hp : 40+
prayer : 1/25/43(我知係f2p難升..但係咁唔使係會員度升咁痳煩)/52
range : 40+
magic : 45(camelot teleport) /55 ( high alchemy..係p2p 唔可以冇既一個spell)

-----Non-Combat 方面---------
Runecrafting  1(唔鐘意可以唔做)/44(可以做到natures 一樣係member 經常用既搵錢方法)
Crafting 40+ (好多時有d quest 要crafting lvl ..)
mining 30+ (最少可以自己mine coals..)
smithing 35+ (做cannon balls 都可以搵到少少錢)
fishing 40+ (可以自己捉到lobstar..好多時你都要一d food 黎做quest..)
cooking 40+ (捉完lobs 當然拎黎cook..你可以用raws 換 cooked..)
firemaking 50+ ( pure 一定要有..做DT)
woodcutting 61+ ( 可以用到dragon axe 同埋chop 到yew)

其實以上只係一個參考..你當然可以全部skill 係1 然後做會員..但係你可以係會員度升lv 咪同f2p 冇分別..

================================================
當你係會員..你有咩目標? 會唔會只係會員度跑黎跑去..或者拎一d 會員野係f2p 度曬命?

-----------有一d quest係一定要做------------------(假設你係做曬所有f2p quest)

Lost City 可以裝備到Dragon  dagger
Waterfall 可以去到一個好地方黎升combat
Monkey Madness 可以裝備到 Dragon Scimitar
Desert Treasure pure 必做既quest ..
Hero's quest 可以裝備到Dragon Battleaxe 同埋自己recharge amulet of glory
Fremennik quest  呢個quest既reward 係唔同既skill 既exp.. 仲有提供有4 個唔同既helms..
wolf whistle 呢個quest 可以比你開始左 summoning skill
abyss miniquest reward係一個small pouch 每一次trip 都可以拎多d ess for runecrafters

會員仲有好多quest ..

----------有一d skill係一定要有------------------
Fletching 70 可以做到yews long ..呢樣係一個最常比人去high alch 既野
Agility 40 回energy 比 agility 1 既時候 快 最少 1/3..
Herblore 38 做到prayer pot 又係一個常用既搵錢方法..
Thieving 38/53  可以偷master farmer ..有機會拎到一d herb seed黎賣錢 53 係For DT..
farming 同 slayer 隨你..因為呢兩個都幾花時間

===========================================

當你真係立定決心去做會員..係未係會員既時候...

準備一d野你會係會員既時候用到 (例如  食物 logs runes (尤其laws) armor 等等)

咁你就唔洗係做緊會員既時先黎收集..準備....

=============================================
好...做會員除左係玩更多既野之外...最重要係搵更多既錢...

之前提過既搵錢既方法...仲好多..

上wildy加綠龍 ( Green dragon) 拎green dhides 同 dragon bones
spinning flax  係camelot 西南面有一個地方會有好多flax ..拎到滿左之後..再係spinning wheel 度spin變成 bow string
barrow 打6個brother 拎一d barrow armor
等等...(有待增加)

============================================
成功做到會員就唔好忘記你自己係之前計劃既野..付諸實行..咁先唔會覺得浪費d 左真錢

===========================================
感謝 :
www.nakuz.com/bbs 提供空間
Edwin Chan 提供意見
小弟 Chris Wong
如果你覺得成篇癈話既話...不妨係回覆果度鬧下小弟...

回復

wow-v- chris兄出黎教人tim xd '

我諗其實做member.. 沒有計劃會好d ..

chris你同我當初都話 fletching 要去到 99 架我記得xd 但係我停左係88 ,, 你停左係 84 -_-'

cooking都係-,- 我地都停左係 85-_-'

即係唔好規定哂自己要做好咩 ,, 但至少要知道自己最少要做乜野 ..

60att呀個d當然就一定要啦..

做member為既就係可以做d non member做唔到既野..

所以一定要練到d skills去到一個得member至可以做到既地方..

但係pure又要諗下啦wo .. 如果唔係長久做member有無需要呢?

例如 dt 同埋 52prayer .. 我覺得無乜需要其實.. 52prayer浪費pure既combat..

而其他我都覺得無乜所謂,,

打機邊同讀書架? 讀書就 Plan好哂時間表..

但係打機?  想做就做 ,, Everyone are masters of the game ,, relax and have fun! =)
回復 支持 反對

1.我做M記1個月有1千幾蚊到
2.做左member一定要去get fire cape 如果你almost run out of membership你都係wear fire cape :lol
回復 支持 反對

唉..其實比係我之前計劃左既 stats 已經做多左好多..
回復 支持 反對

係我諗你個D MEMBER STATS你都係升去DT個LV就算但你升多左好多-_-

快D升 87WC ,, 之後就 1.5K TOTAL了 xd 我依家都係得 1.0幾k 咋-_-'
回復 支持 反對

Thanks , but有無how to 做member的方法?
回復 支持 反對

仲有...做member之前,最好有 1M Cash , or 你生存唔到落去了...
回復 支持 反對

仲有...做member之前,最好有 1M Cash , or 你生存唔到落去了...
Hk_Alexander 發表於 16-6-2009 14:02

哈,我冇錢個時mine pure essence就解決到lou...不過1.8M的d hatchet 真係令我驚一驚...
因為我目標就係日日去woodcutting..
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

您有无曾经试过因为肥而走在街上给人指指点点?!!
或者因为肥而给人安了些超难听而且
很是伤自尊心的卓号(水筒、肥婆、大象腿等)?!!!!
对于没拍拖的女士们.最重要的是肥
把我们的桃花运全部都赶走!!!!!!!!!

在这向大家推荐一只效果好而且
又便宜的减肥药,是纯中药制造的~
本人就是吃它才减下来的哦!~ ~~~

1疗程绝对可以减肥10斤以上.!!!

我不是在做广告,因为本人自己以前也是胖子~~
所以我很能明白胖的痛楚有多麽的巨大!!!!!!!
瘦的人永远不了解胖的人因为胖所受的屈辱和侮辱!!!!!
胖"不能穿漂亮的衣服!!! 胖"回头率特高(非善意的)!!!
胖"让喜欢我们的意中人望而却步!!!
胖,"享受"的待遇不同.(遭冷眼、态度差等)!!!
胖"常给人拿身材作话题给耻笑!!!!!!!!!!
现在我可以减肥成功,希望大家都能像我一样!~

↓我相册子哈 ↓↓
http://www.yupoo.com/albums/view?id=ff80808120c7b4c50120cc44bd7f4d1b
里面有些减肥前后的相片
和各位吃过这药的MM们的反馈情况
大家可以去看看哇~

我Q号.QQ:757086408
大家有什么疑问都可以加我Q咨询哇~~~
快过年咯!希望大家都能在过年前瘦身成功
减到自己理想的身材~~~
新年时穿上漂亮的衣衣美美的上街去咯!嘿嘿.~~~

回復 支持 反對

我做過幾以member,我認為( 有乜野係想係做會員既時間達成/做到? )e點非常之有道理,無目標嘅話就算你做左member好快都會quit,我幾個friends就因為冇左個種動力而係做左member之後 (玩左2-3日/ . \)quit,非常浪費
回復 支持 反對