樓主: ycl2005191a
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[認真mode]Intel i7 3770 vs Intel Xeon 1230 V2

3770K同3960X唔應該擺埋一齊
佢地既定位差得遠

E3係C/P恩物,唔超頻C/P絕高

E3 5尾既有IGP

PS:3770K/3960X超起上黎都好熱下
回復 支持 反對

回復 10# s15ooooo
其實我考慮緊呢兩粒U
但板連U兩個差價成2千幾
如果效能差無幾就3770K
不過又想試下6核(真係頭痛
回復 支持 反對

回復  s15ooooo
其實我考慮緊呢兩粒U
但板連U兩個差價成2千幾
如果效能差無幾就3770K
不過又想試下6核(真 ...
ek3(5次元) 發表於 24-6-2012 19:21

我係迫於無奈先用佢..又唔想出2600k
回復 支持 反對

s15ooooo 發表於 24-6-2012 19:38

B75+Xeon 1230V2 + 而加既GTX570(兩千有找) C/P爆燈
回復 支持 反對

配件型號數量價錢
CPU --- 中央處理器 Intel Xeon 4 Core 8 Thread E3-1230 V2 3.3G [8M Cache,LGA 1155,32nm] TRAY 1 件 HK$1790
Motherboard --- 主機板 ASRock B75M B75,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX 1 件 HK$580
Ram --- 記憶體 Corsair DDR-3 1333MHz 4G Ram CMV4GX3M1A1333C9 CL9 2 件 HK$330
Hard Disk 1 --- 硬碟機 WD Caviar BLUE 10EALX 1TB SATA3/7200RPM/32MB HDD 1 件 HK$660
Display Card --- 顯示卡 Inno3D GTX570 w/DUAL DVI+Mini HDMI 1280MB DDR5 1 件 HK$1880
Case --- 機箱 CoolerMaster Elite 311 (下置火牛/Free:12CM Fan)) 1 件 HK$250
Power Supply --- 火牛 ANTEC NE520C NeoEco 520W 80Plus Power Supply 1 件 HK$470
Total 總計 :HK$5960

突然發覺咁玩CP好高
回復 支持 反對

s15ooooo 發表於 24-6-2012 19:38

3820點解唔唸
回復 支持 反對

3820點解唔唸
ycl2005191a 發表於 24-6-2012 22:49

果陣3820都冇貨XD..我E粒3930K好似係話果陣全港得10粒既其中一粒黎x.x8爺幫我拎到x.x
回復 支持 反對

B75+Xeon 1230V2 + 而加既GTX570(兩千有找) C/P爆燈
ycl2005191a 發表於 24-6-2012 22:42

煙佬張570真係抵玩XD
回復 支持 反對

煙佬張570真係抵玩XD
s15ooooo 發表於 25-6-2012 07:11

係揀梗係揀msi但係冇貨!!!!!
回復 支持 反對

一般用落應該唔會差太遠..平時都冇乜可能用到50%以上XD
s15ooooo 發表於 24-6-2012 19:08

5計出片應該feel5到有5同
回復 支持 反對