打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 天堂鳥ac係2012年1月30日比橘子封了 原因係意圖用巨$收點數

商業罪案調查科(英文:Commercial Crime Bureau,CCB)隸屬於香港警務處刑事及保安處刑事部,主要責任為調 ...
C小旋風 發表於 31-1-2012 09:45

點解唔係商業??呢隻係GAME,係一間公司經營/營運的商品
回復 支持 反對

商業罪案調查科(英文:Commercial Crime Bureau,CCB)隸屬於香港警務處刑事及保安處刑事部,主要責任為調 ...

巨商好像係商業bo 有點數呢樣野
回復 支持 反對

當然屬於,佢公司有賣點,d點用黎買巨商野佢就係做緊生意,所有商業有關ge野都同商業罪案調查科有關我女朋友上網買70蚊野俾人走數,咪又係我去報案捉條友出黎,警方同番我講條友呃左一共成萬蚊!
回復 支持 反對

點解巨商會變成甘架
回復 支持 反對

點解唔係商業??呢隻係GAME,係一間公司經營/營運的商品
[S]逍遙自在 發表於 31-1-2012 09:47

佢只調查公司內部野~唔關封帳事
睇公司有沒做假帳之類~依家online game暫時沒有任何機構睇~投訴無門~台灣先有
我做哂功課架
回復 支持 反對

科技罪案組(TCD)
香港警務處致力打擊科技罪案。商業罪案調查科轄下的科技罪案組,不但負責調查科技罪案,還專責處理電腦法理鑑證及防止科技罪案的工作,科技罪案組更會與本地及海外執法機構建立緊密聯繫,打擊跨境科技罪案及分享情報。

防止科技罪案小組

防止科技罪案小組隸屬科技罪案組,負責制訂和推行防止科技罪案的工作,務求加強市民對防止科技罪案的意識。

聯絡防止科技罪案小組
  防止罪案活動
  防止科技罪案小組提供的免費服務

防止科技罪案小組為全港市民提供以下的服務 :

• 科技罪案資訊
    防止科技罪案小組其中一項重要的工作是協助市民避免成為科技罪案的受害者。因此,我們樂意不時提供有關防止科技罪案的資訊及專業意見供市民參考。
  • 資訊科技刊物及教育資料
    防止科技罪案小組制備多類型資訊、保安意識及教育資料的刊物,以供市民索取。
  • 保安意識講座和簡介會
    防止科技罪案小組的人員會定期或與其他機構合辦防止科技罪案的講座及簡介會,藉此加強市民對防止科技罪案的意識。

回復 支持 反對

當然屬於,佢公司有賣點,d點用黎買巨商野佢就係做緊生意,所有商業有關ge野都同商業罪案調查科有關我女 ...
andycheung 發表於 31-1-2012 09:48

封帳同被昆2回事~被昆會幫~封帳是公司內部問題~沒有任何機構可監管
回復 支持 反對

封帳同被昆2回事~被昆會幫~封帳是公司內部問題~沒有任何機構可監管
C小旋風 發表於 31-1-2012 09:50

今咪佢話封就封 我地1d保障都無
回復 支持 反對

好慘WW...
玩麒麟AC啦
回復 支持 反對

今咪佢話封就封 我地1d保障都無
gary.hiro 發表於 31-1-2012 09:54

你一定要試下先...唔試=冇機會
回復 支持 反對