查看: 6211|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 死騎天賦討論

岩岩開左隻死騎玩

宜家60lv,穢邪,幾勁下,有隻食屎鬼跟身,死左又可以變埋食屎鬼

單練:上
單挑:中上((我挑高我3lv血死騎,半血讓佢都贏,可能佢爆唔到蟲 ,但係好似冰好揪d))
清怪:中上,天賦最後ae技,清得ok快

你地覺得呢
回復

三系天賦都可以用黎升級
個人暫時玩了穢邪跟血魂兩系,感覺前者比較偏向於aoe跟保命(食屍鬼的暈技可真是一絕..),後者單體攻擊力蠻高,而且不怕無血
用於練功之上各有好處,真的是見仁見智(當然,穢邪那個+20%騎速的天賦實在是太強大了...)
據說冰霜系的爆發力高,徵求這方面的測試.....

以下是我兩個死騎的天賦點,供大家參考(這按個人喜好調整及觀看,例如我穢邪會點屍爆純粹是為了個人口味(邪笑):
穢邪:
http://www.wowtaiwan.com.tw/info ... 3115003150003133151

血魄:
http://www.wowtaiwan.com.tw/info ... 3110000000000000000
(P.S.有人可以提供一下血蟲的使用效果嗎?網上評價有點兩極化不敢點說..)
回復 支持 反對

剛洗了冰霜天賦

感覺不錯,ae能力也中肯

單p可以打贏高1,2lv穢邪(無帶食屎鬼)同血 ((咁岩爆到2下凜風,一下都千幾))

有招cd得快架加甲加招架,單p都ok

抗性極高....

冰霜其實跟冰法差不多

凜風是ae版的冰矛,死騎本身法術暴擊2倍,加埋天賦就有2.45倍

凜風打落有冰病既怪有2倍傷

1lv凜風都爆到2千up....

聽講死騎d技唔食法傷食攻強,唔知真唔真

回復 支持 反對

原帖由 djmaxcv 於 22-11-2008 22:59 發表
剛洗了冰霜天賦

感覺不錯,ae能力也中肯

單p可以打贏高1,2lv穢邪(無帶食屎鬼)同血 ((咁岩爆到2下凜風,一下都千幾))

有招cd得快架加甲加招架,單p都ok

抗性極高....

冰霜其實跟冰法差不多

凜風是ae版 ...

我也去改冰霜看看....雖然20%騎速害我不捨得穢邪..

死騎技能不吃法傷是真的
回復 支持 反對

原帖由 dh 於 23-11-2008 00:03 發表

我也去改冰霜看看....雖然20%騎速害我不捨得穢邪..

死騎技能不吃法傷是真的

咁咪姐係食攻強...

要同戰,懲戒騎搶裝....
回復 支持 反對

原帖由 djmaxcv 於 23-11-2008 01:04 發表

咁咪姐係食攻強...

要同戰,懲戒騎搶裝....
無錯,的確係要搶裝..
所以,開始向你的公會灌輸聖騎只要奶騎防騎就行,戰就只要用防戰,其餘dd都留給死騎吧(喂

冰霜用後感:爆擊上來要人命,不爆擊的時候會賠了小命....不過,爆起來上來真的很爽......
回復 支持 反對

原帖由 dh 於 23-11-2008 02:20 發表
無錯,的確係要搶裝..
所以,開始向你的公會灌輸聖騎只要奶騎防騎就行,戰就只要用防戰,其餘dd都留給死騎吧(喂

冰霜用後感:爆擊上來要人命,不爆擊的時候會賠了小命....不過,爆起來上來真的很爽......

有點天賦暴擊率還不錯高,抗性高,整體都不錯
回復 支持 反對

原帖由 djmaxcv 於 23-11-2008 07:52 發表

有點天賦暴擊率還不錯高,抗性高,整體都不錯
還是要拼機率,不過殺起人上來不錯用w
回復 支持 反對

加插1問-_-
我想問死騎咩bl種族好?
回復 支持 反對

血蟲嘛..我點一點都成日爆 4條

我見佢打49 就補到98 大概係補血蟲的雙倍傷害之類 打怪 升級 都幾好用 上到戰場就廢 爆出黎都無用
回復 支持 反對