打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 騎士既2樣武器選擇

原帖由 殺你 於 31-7-2008 23:25 發表
點解要單手棍= =點解唔單手劍?
D卷都好平(相比單手劍)而且攻速快,又型
玩棍就的確較單手型D(Q D- -我個人覺得=P型既原因係獨特- -)
但如果要實際,又喜愛攻速咪揀單手劍囉

其實速度有分7級
Slowest Slower Slow Normal Fast Faster Fastest
所以全幸賊d刀用迴旋好似連住咁
回復

原帖由 Checkmate 於 24-8-2008 21:51 發表

其實速度有分7級
Slowest Slower Slow Normal Fast Faster Fastest
所以全幸賊d刀用迴旋好似連住咁

唔係連住@.@都唔似@.@
要開埋快速之刀之後先係真係連住(用更快既話)
回復

我係用棍既聖騎...仲要係用雙手棍...咁我咪好神!@+@?
回復

雙手劍 好d
回復

台版雪吉拉某英雄的日誌內有提過/測試過 雙手劍/棍 單手劍/棍 之間既差距
若果兩把雙手單手 劍/棍 同攻的話, 大約相差18攻~22攻
所以只可以系盾到加d功夫先補番差距, 但係一張60%捲都唔平*sosad*

因為我無練騎士 我都唔知點樣分析落去
只可以提出幾個考慮因素
1. 攻距 (雙手武器佔優
2. 攻速 (單手劍佔優, 特別炎之劍 attacking speed 4, 比其他單手劍再快一級
3. 平衡度 (劍武佔優

但市面上, 棍捲比較平,
一來容易沖到夠高攻既武器
二來棍既攻擊倍化率大過劍
打出黎既數字一定高劍多多聲
但係攻速同平衡度較低

如果把棍既攻擊高過劍多既話, 總輸出應該彌補到速度同平衡度既差距

注意: 武器上面個速度未必準確, 要親身試先知佢個攻速 (或者去日版d網站
就好似75lv bbq, 寫就寫快, 但實際慢人一大截(a.s.7)

想點玩, 自己喜好啦 -v-
回復

一定係雙手劍啦...........................
回復