打印 上一主題 下一主題
收起左側

<神兵4>第5期 (四面受敵)

原帖由 大問題王 於 15-3-2008 12:20 發表
XMEM兄
辛苦你又打左個大綱出黎
等我又覆下先~
我個人幾鐘意今期~真係好好咁寫出左幾個角色既背景同性格
辰天個名既來源真係幾過癮~好彩D字化左~如果唔係我地主角就叫紀農夫(笑)
今次亦再次交代左辰天唔係"香港 ...

勁﹗如果雙刀齊出真係變穹白把刀就真係勁型喇﹗
其實冇諗過穹白會出現都有另一個原因,因為照睇可以穿越人間渡係要靠晶體先OK,所以穹白自己一個應該就黎唔倒,照睇係坤劫返左去再帶返穹白返黎至得既~~

今期人物既描寫真係唔錯,沙曼洛向阿西迫供,遞手巾o個幕幾得意。而阿西佢三番西次為阿天得罪d黑社會,收數佬都義氣可嘉,其實唔一定要靚仔靚女先做倒重要角式既,好似<神1>西城秀樹都幾好呀﹗所以希望阿西都唔會只係一個嘍囉啦﹗^_^
回復 支持 反對

包租公、婆也是重要角式....?
回復 支持 反對

原帖由 xmen 於 15-3-2008 14:07 發表

勁﹗如果雙刀齊出真係變穹白把刀就真係勁型喇﹗
其實冇諗過穹白會出現都有另一個原因,因為照睇可以穿越人間渡係要靠晶體先OK,所以穹白自己一個應該就黎唔倒,照睇係坤劫返左去再帶返穹白返黎至得既~~

今期 ...

哈~我都係亂估~如果估中左拔雙刀變神兵都幾開心~
有得傾下就更開心啦~
冇錯~另一粒晶體係嚮穹白度~佢先可以穿越時空~
第一期墨堯比古刀吸左交代左有另一粒晶體留低
穹白已經將佢煉成另一把神兵既機會好大~
回復 支持 反對

今期令人有極大驚喜, 首先講封面, 令期係呢幾期之中最欣嘗, 穹白造型霸氣十足, 手持的未亮相的神兵更是封面的重心.

另外在內容方面, 交代主角名令辰天的由來, 令這個名刻入我o既心, 超成功!! 劇情推進快o左好多! 穹白o係香港出現, 會唔會攪到香港成為一個戰場?? 好想下期快o的出!!![[yoyo_027]]
回復 支持 反對

原帖由 no1aredee 於 17-3-2008 10:15 發表
今期令人有極大驚喜, 首先講封面, 令期係呢幾期之中最欣嘗, 穹白造型霸氣十足, 手持的未亮相的神兵更是封面的重心.

另外在內容方面, 交代主角名令辰天的由來, 令這個名刻入我o既心, 超成功!! 劇情推進快o左好多! ...

應該又唔會咁快打巢香港既,不過大部份角式集中o係差館,的確令人期待下期發展﹗
照睇佢地都係想捉坤劫返宇外流化,助穹白完成霸業者,唔會殺佢既。
回復 支持 反對