打印 上一主題 下一主題
收起左側

Stronghold of Safety

關閉 [複製鏈接]
用咩ARROWS好?
用STEEL夠唔夠抽?
回復 支持 反對

原帖由 Prince` 於 22-3-2008 15:26 發表
用咩ARROWS好?
用STEEL夠唔夠抽?

個人經驗是,

90+range用addy arrows射

大約一小時13-15k exp (f2p)

99str+99att 用melee 打

大約一小時18k exp

若用range練,有$當然用addy,

無$就用mith or steel,

但用mith,通常都可以靠隻怪drop ge items回本

至於用mith 定steel好,

就要視乎你ge range lv同max hit而定

因有時候,用steel arrows同mith arrows射出來的max hit差別有時係1

有時係2

似乎你ge range lv

若差別是2的話,便用mith吧

若只是1,用steel同mith都差不多

回復 支持 反對

我用MELEE殺得好易-_-
用RANGE俾佢D LONG DISTANCE ATTACK 10 10 10 10  咁扣-_-
NON MEMBER用SCIMY都好快.
總既黎說, 升LV唔錯.
賺錢都唔錯,
打左2個鐘有6個SQ, 4SCIMMY, 加埋約200K左右,
仲有DEATHS,LAWS,MITH ORES,
應該300K啦TOTAL..

回復 支持 反對

原帖由 Prince` 於 22-3-2008 23:31 發表
我用MELEE殺得好易-_-
用RANGE俾佢D LONG DISTANCE ATTACK 10 10 10 10  咁扣-_-
NON MEMBER用SCIMY都好快.
總既黎說, 升LV唔錯.
賺錢都唔錯,
打左2個鐘有6個SQ, 4SCIMMY, 加埋約200K左右,
仲有DEATHS,LAWS,MI ...

那可能係我們所謂ge「易」及「快」係有所不同吧

對一個f2p而言

起varrock sewage 打moss(起1900人以下ge world)

若無人爭的話

1hr 28k exp.

有人人爭的話

exp減半

若起1900人以上ge world,

無人爭及你打得快過隻怪復生的話

1hr 34-37k exp(未計prayer)

打stronghold 3樓spider,

1hr38-40k exp,

但無item拎

打stronghold of safety 的 82lv

用melee,平均每45mins食16隻lobster

用range,平均每.....不清楚

因本人三小時內都只是比隻怪扣max 3hp

exp方面,上文已提及

至於佢ge range att

update後扣到10...

但命中仍不算太高

回復 支持 反對

啲蟑螂喺Strong hold of safety既邊到....咩唔係只係攞emote架咩???

除咗咁之外..我仲想知道要幾多lvl先可以去嗰到打呢???(唔會死)

仲有...-.-樓主話有三種蟑螂..佢地幾多lvl?同埋佢地一次最高可以扣我地幾血??

回復 支持 反對

原帖由 maxycy 於 23-3-2008 17:31 發表
啲蟑螂喺Strong hold of safety既邊到....咩唔係只係攞emote架咩???

除咗咁之外..我仲想知道要幾多lvl先可以去嗰到打呢???(唔會死)

仲有...-.-樓主話有三種蟑螂..佢地幾多lvl?同 ...

攞emote只係其中一part

起一開始有一個監倉,

即你上去教室之前果度

監倉裡有一個牢係無怪的,

但有一張poster

你按pull poster 後便能找到d蟑螂

「要幾多lvl先可以去嗰到打呢???(唔會死)」

果度無主動怪,所以死ge機率甚低....

有足夠lobster就一定唔會死

另外....果到實在太多人....

你可以等人tank左你先打,

就這樣

你1att,1str,1def都可以去打,

差在扣不扣到隻怪hp才是問題

所以,所謂的夠打通常係指扣到隻怪hp

之少,要用到rune scimmy 吧

40att+40str已可

隻怪ge max hit不太清楚

大約melee :8 range:10(改左)

lv分別是8,56,83

回復 支持 反對

range max hit 無可能係 3 囉-_-
我MEMBER都被人HIT 10-_-
唔通NON MEMBER會少D?
回復 支持 反對

岩岩星期二update了它mage attack的max hit 和accuracy.
回復 支持 反對

我5明咩監牢.... 想知係邊
姐係 係第1層 定最未果層牙
THX

回復 支持 反對

[quote]原帖由 銀光 於 23-3-2008 09:54 發表

至於佢ge range att

起f2p,應該無可能扣到10...

我見有個def 1 ge pure走去練,

最多都係扣3,每五下中三下

不過一個def 30 ge ranger 走去練

每五下中一下quote]

我係non-member....

我比佢狂扣10(佢用range att)[[bao_27]]
回復 支持 反對