查看: 7147|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

GWD(god war dungeon) 賺錢教學 member only

關閉 [複製鏈接]
大家好. 呢個係我第一個寫既教學..

目的係介紹除左去GWD 係為左打god armor (每一件都會用mil計) 之外..係度講下點樣唔打boss 既怪黎搵錢

首先要講一講你一定要有咩skill先可以入到GWD

1. 根據官方網站 (http://www.runescape.com/kbase/viewarticle.ws?article_id=4)所講..

你一定要有以下既要求先入到GWD

1. 60 Str+ 或者60 agility+
2. 完成 Death Plateau

以下係你一定要有既skill lvl 先可以令你使用到呢個guide..
. 70+ ranged (70以下可能好慢..間接浪費時間)
2. 40+ prayer (一定要有..多d會更好)

以下係建議..

1. 完成 Eadgar's Ruse (提供Tele 去到Trollheim..行少d路)
2. 38 Herblore (咁唔洗買咁煩..)
3.  完成cabin fever (blessed wrench 係使用prayer pots提供多兩個prayer points )

=======================================================
以下你所需要既裝備..

唔一定係完全好似我咁..

不過你一定要著

一樣Saradomin 既野 ( armors, symbol, prayer book) 同一樣Zamorak既野( armors, symbol, prayer book)

咁樣令到所屬既怪唔會打你...

同埋最好有zammy prayer book

最重要係ranged attack 同 prayer bonus 之間取得平衡
======================================================

紅色既係冇做Eadgar's Ruse既路線..黃色既係有做Eadgar's Ruse既路線

===================================================
因為寫一大段出黎又悶又難睇..所以我cap左一圖令大家易d明白我做緊d咩..

當你Tele 到Trollheim 根據色黃色路線..

你黎到呢度記得要開protect from range ..

自由選擇..

你一入到去就冇曬energy ..同要隔一段時間..你既角色會比人扣1 你所有既skill lvl 全部都扣1 所以有幾快得咁快就走入去dungeon.
(如果你之前未入過去..請帶備一個rope ..到入口時..use rope with 入口)

好..成功入左去..

由入口向南行..同時要開定protect from range..

你會比好多"雀仔"打你..

然後你就係咁不斷咁殺佢地..

呢個係我用曬所有prayer pot之後所獲得既戰利品..

呢個就係睇下用左幾多bolts ..
=====================================
Drop list:
Air runes
Water runes
addy bar X4 noted
rune limbs
rune dagger p+
body runes
blood runes X11
nature runes X9
clue lvl 3
swordfish X5 unnoted
anti poison X5 unnoted

以下係prove佢地drop lvl 3 clue

(-.-" 兩次入wildy 兩次puzzle 最後連一d trimmed既都無...)
====================================
計一計戰利品 可以搵到幾多錢 :所有價格 根據 RSOF ..

獲得 85 nats X 300 each +44 bloods X 500 each + 266 addy barsX 2800 each + 166k cash = 985300
損失 500 mith bolts X 140 each + 19 prayer pots X 8,000 = 222000

所以 985300 - 222000 = 736300
========================================
結論:

除左係錢度賺左...仲有一d 既range exp 同magic exp ..又可以升lv又可以賺錢..
==========================================
FAQ 區 :

1)如果我係打打下既時候..要行開一陣..點做?

A:千萬唔好AFK 放低唔理..你唔知幾時冇prayer ..所以你應該走返去入口附近 再logged off

2) 其實...個度係唔係wildy?我聽人講話個度有好多100lev 的人 wesleyku

A) 唔係wildy嫁....  jimmylui253 (多謝解答)

3) Will i lose thing if I dead? wesleyku

A) 你會.....所以高lvl d 先好去 jimmylui253 (再一次多謝解答)

其實係我講得唔夠清楚..你去到果度同平時打怪係冇分別..呢個唔係mingame..所以你死左同你平時死都係keep三樣最貴重野

對於高唔高lvl先去就要睇你有冇準備好..

4) 那些moster幾lev? wesleyku

A) 有69 71 83 113 不過建議唔好打113..佢有好多血..你會浪費一d時間打..其實所有"雀仔"都係有一樣drop rate

5) Ranged lv & Prayer lv 的高低會直接影響效率?火火

A) 最好當然 99 ranged lvl + prayer lvl ..但係好多時使用呢個guide都係貧苦既玩家..

所以70range 係基本..85係會有效率..

而prayer lvl 60 都唔錯..

6)打左幾耐先用哂D Prayer potions? crow120404

A) 呢個問題就好睇你自己本身既prayer lvl 同你既裝備所提供既prayer bonus.

不過..http://www.runehq.com/RHQCalcView.php?id=00695 就有一個計數機係計下你會用幾多時間黎扣一個prayer point.

7) 我想問下係咪只可以用range?同埋你殺左幾耐先有咁多野?best drop又係咩 Martin

A)其實唔一定係range 可以mage 佢地..不過會你令到你既成本增加好多...

對於殺左幾耐..我就殺左兩個鐘 (唔肯定..冇court 時間)

呢個係呢個guide既計數果一part..最重要係focus 係addy bars ..不過我拎過clue (lvl 2)

============================================
感謝 :
www.nakuz.com/bbs 提拱空間
Kit034 提供概念
小弟 Chris Wong.(你覺得有咩唔好..請提出)

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
燎原火 + 15 內容精彩

查看全部評分

回復

其實...個度係唔係wildy?我聽人講話個度有好多100lev 的人
回復 支持 反對

唔係wildy嫁....
回復 支持 反對

Will i lose thing if I dead?
回復 支持 反對

你會.....
所以高lvl d 先好去
回復 支持 反對

那些moster幾lev?
回復 支持 反對

Ranged lv & Prayer lv 的高低會直接影響效率?
回復 支持 反對

打左幾耐先用哂D Prayer potions?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
我想問下係咪只可以用range?
同埋你殺左幾耐先有咁多野?best drop又係咩
anyway thanks for your guild,its not bad, chris ^^
回復 支持 反對

原帖由 wesleyku 於 27-10-2007 17:19 發表
那些moster幾lev?

聽人話都成90幾-200幾都有....
因我都冇入過去...
回復 支持 反對