樂古Nakuz

標題: [香港]延續世界大戰《MKZ Online》陸空戰役震懾全港! [打印本頁]

作者: jimmy9423    時間: 11-6-2010 20:46
標題: [香港]延續世界大戰《MKZ Online》陸空戰役震懾全港!

MMOFPS遊戲《MKZ Online》即將以新穎的大型地空對戰軍事題材進軍全球,「空中戰鬥機」「大型地面武裝」也會成為你的伙伴,並帶給玩家新的網路遊戲體驗。

【天宇科技股份有限公司】正式公佈取得《MKZ Online》港澳地區代理權,中文名稱命名為《鐵甲突擊》。《MKZ Online》由開發商『目標軟件』自主研發,是一款以軍事題材為背景的第一身射擊線上遊戲。遊戲配上開發商自主研發的 OverMax TM3.0 遊戲引擎,並加入 NVIDIA PhysX SDK 技術開發而成,將高度擬真技術及物理特效發揮到淋漓盡致。《MKZ Online》分別參展TGS(東京遊戲展)、Gstar(韓國遊戲展)等國際一流遊戲展覽會,獲得國外媒體與玩家一致好評,如今香港玩家也有機會一嘗高品質的戰爭射擊遊戲帶來的震撼。

●畫面呈現最真實的物理互動
遊戲中所有的道具都極具真實感,畫面擁有強大的物理表現。大量可以破壞的場景物品,大至汽車、建築物均可以被毀壞、焚燒或致倒塌,小到木箱、沙包、飛散的玻璃等等,甚至用小刀劈開西瓜或者小刀在牆上劃下一道痕也做得非常細緻,清晰可見,這就是“NVIDIA PhysX SDK”的體現。在遊戲中大量採用“HDR”光照技術,物理粒子系統使遊戲特效更加真實,人物道具及戰鬥效果在光亮的場景中表現非常亮麗,爆炸場景就更令人震撼;在黑暗的場景當中,人物道具的輪廓仍清晰可辨。

●兵種系統武器多元增加戰場變化
遊戲設有四種兵種,兵種不再單一,增加地面戰場的變化。四種兵分別是突擊兵、偵查兵、醫療兵及支援兵,各種兵種功能不一樣,每個兵種均需要適合運用,配合其他玩家兵種,方可以發揮最大的作用。例如醫療兵的攻擊力不強,但其救援的作用卻往往可以扭轉整個局面;突擊兵配備遙控炸彈,火力大大增強。武器設定非常專業,而且武器種類繁多,各種手槍、步槍、衝鋒槍等等,使用的技巧更是千變萬化,地雷、遙控炸藥等等更令人期待。

●地空載具及火力點加入戰鬥
遊戲中設有多種地面、空中載具及火力點,例如:坦克、步兵戰車、飛機等等,戰爭不再受限於傳統步兵之間對戰。合適地使用載具,將會對戰況有一定的影響,而載具不等同於笨重,玩家可以控制最熟悉的「HUMMER 悍馬車」、「FAV 步兵戰鬥車」等高度靈活性載具衝鋒陷陣,再配合飛機在上空的攻擊,能讓玩家熱血沸騰。防守方面火力點絕對不能忽視,強大的火力可以給對方沉重一擊,例如機關槍、迫擊炮、防空導彈等等。遊戲中各種載具、火力點的功能繁多及使用方法均不一樣,單單體驗操控載具已經是一種超級感受。

●地空對戰打破傳統限制
由於這款遊戲加入地空載具及火力點等等,使其有別於一般傳統的戰爭射擊線上遊戲的平面戰鬥,將地面戰場與空中戰場相結合,戰場更加立體、變化更多,多層次的戰鬥務求令玩家極具親臨戰場的真實感受。

《鐵甲突擊》以「最真實的戰場、最具凝聚力的遊戲、最華麗的軍事工具、最強大的物理特效及最多樣化的遊戲模式」五大之最於眾多射擊遊戲中突圍而出,2010年強勢推出,請香港及澳門的玩家拭目以待,做好作戰準備,親身體驗不一樣的立體戰爭射擊遊戲!

[youtube]ymJauBgTgdo[/youtube]
[youtube]kCMBH2MtBdU[/youtube]
MKZ 鐵甲突擊(港版):http://mkz.gamecyber.net/
MKZ 鐵甲突擊(港版):http://www.facebook.com/apps/application.php?id=129663863728033
作者: 6.l.k    時間: 11-6-2010 21:10
鐵甲突擊   個名好怪-__-''
作者: 鴻-    時間: 11-6-2010 21:21
竟然係gc代理

唉,我寧願要黑橘
作者: EY3P    時間: 11-6-2010 22:18
GC唔係搞Sting咩-3-''
作者: jimmy9423    時間: 11-6-2010 22:39
回復 4# EY3P
係搞緊,但鬼叫台版要大改版,啲資料味Send,搞到咁耐等台版上市港版先封測。

台版公測結束停機大改版公告:
預計開發及更新大項內容如下:
1.       調整所有武器平衡度
2.       聲光效果重製,強化打擊感
3.       各模式經驗值及克倫獎勵重新設定並提供查詢機制
4.       更新地圖動線及地圖內容差異化
5.       重新訂製更親和的社群及聊天界面,提供玩家更便利的交友機制
6.       遊戲界面重新開發,查詢更方便
7.       新模式追加
8.       稱號系統再進化,提供更多的稱號選擇
9.       導入隨機分隊機制
10.   追加遊戲室人數上限
11.   部隊系統內容追加
12.   特定條件踢除玩家機制
13.   女性角色開發
作者: kimmmmm    時間: 12-6-2010 02:28
omg, 代理2款 fps ?:lol
作者: jimmy9423    時間: 12-6-2010 07:01

回復 6# kimmmmm
係呀,sting年底都唔知封唔封到測,所以代MKZ先!
作者: happy4153    時間: 12-6-2010 09:55
回復 3# ctm22000 我想問GC點解唔好?
作者: 鴻-    時間: 12-6-2010 10:01
回復  ctm22000 我想問GC點解唔好?
happy4153 發表於 12-6-2010 09:55

你有曾經試過玩d game就知

一公測佢就係最落力吸金

當公測幾個月之後,無咩人玩

就會放棄隻game
作者: jimmy9423    時間: 12-6-2010 11:24

回復 8# happy4153
回復 9# ctm22000

一公測佢就係最落力吸金

就會放棄隻game ...

有2隻Game都係GC代理,就係"高球 Online"同"暗戰 Online"都以倒閉了!2隻Game都在公測中很多人,但是上市後就漸漸地少人玩,最後都倒閉了!
作者: EY3P    時間: 12-6-2010 13:54

一公測佢就係最落力吸金

就會放棄隻game ...
ctm22000 發表於 12-6-2010 10:01

海盜王.. GC代理頭果兩個月真係超多人玩.. 去到咩地方都會見到有好多人
     但兩個月之後..開始衰落
作者: 鴻-    時間: 12-6-2010 14:27
海盜王.. GC代理頭果兩個月真係超多人玩.. 去到咩地方都會見到有好多人
     但兩個月之後..開始 ...
EY3P 發表於 12-6-2010 13:54

個人認為gc仲食錢過黑橘

d野貴到喊

又唔搞好隻game

吸完錢,就代理第2隻
作者: JORDANkOBE24    時間: 12-6-2010 16:14
分左2個代理
作者: mui1388ken    時間: 12-6-2010 17:18
STING汁左俾人買番= =??MKZ好假嫁BO.....E家玩緊槍神(絕地戰將)爽YY
點解冇一隻ONLINE可以好似L4D咁玩嫁姐- -
作者: jimmy9423    時間: 12-6-2010 18:31
回復 14# mui1388ken

殭屍 Online Game
[youtube]BWEP7tc16Ps[/youtube]
作者: atyl123a    時間: 12-6-2010 22:45
GC 當然我玩STING好開心 打狗\./
作者: tonykawa    時間: 13-6-2010 10:49
算啦 睇你地錦講都係玩返tw- -
作者: mui1388ken    時間: 13-6-2010 11:29
回復  mui1388ken

殭屍 Online Game
jimmy9423 發表於 12-6-2010 18:31

冇l4d果種風格t_t不過都多謝晒你^^"
作者: HK仔    時間: 13-6-2010 11:29
回復 15# jimmy9423

WA,好正咁,但唔識睇韓文,有冇人話我知玩得未-0-?仲有點申請?
作者: jimmy9423    時間: 13-6-2010 12:07

回復 17# tonykawa
Gamania好快封海外IP!

回復 18# mui1388ken

仲有CS Online、SF Online、A.V.A Online、MAT2.0 Online及CF Online

回復 19# HK仔
如玩得到呀,但註冊超難
作者: HK仔    時間: 13-6-2010 12:40
咁你知唔知點註丫@@?
作者: 鴻-    時間: 13-6-2010 13:23
回復  tonykawa
Gamania好快封海外IP!

回復  mui1388ken
仲有CS Online、SF Online、A.V.A Online、MAT2 ...
jimmy9423 發表於 13-6-2010 12:07

味見過黑橘封海外IP  (有錯請指證)
作者: jimmy9423    時間: 13-6-2010 13:23
回復 21# HK仔
知少少,你找真實身份證及姓名,兩個是相關
作者: abc35695295    時間: 13-6-2010 13:32
幾時可以註冊同幾時公測
作者: HK仔    時間: 13-6-2010 13:34
但我唔識睇韓文,可唔可以教教-0-?
作者: abc35695295    時間: 13-6-2010 13:35
係烈日風暴定鐵甲突擊
作者: jimmy9423    時間: 13-6-2010 13:43

回復 24# abc35695295
鐵甲突擊(GameCyber)<--HK:MKZ在重公司(軍魂)以翻譯繁體,只須翻譯地圖i-con(Gamania)等send去GameCyber(鐵甲突擊)及拍影片(新手時出現的女子)、語音轉粵語,估計在6月下旬或7月上旬封測!

烈日風暴(Gamania)<--TW:"烈日風暴"估計在7月上旬公測!
作者: HK仔    時間: 13-6-2010 14:17
可唔可以教下UNDEAD 點註冊丫?
作者: sohoipan2009    時間: 13-6-2010 20:27
幾時公測?i like this game
作者: 乂jackie仔乂    時間: 14-6-2010 21:11
玩台版好定港版好??
作者: jimmy9423    時間: 14-6-2010 21:30
玩港版好!!!!
作者: 6.l.k    時間: 14-6-2010 22:00
其實玩落嘛嘛地=.=(個人意見啦)
作者: 鴻-    時間: 14-6-2010 22:24
其實玩落嘛嘛地=.=(個人意見啦)
6.l.k 發表於 14-6-2010 22:00

+1

越玩越無聊
作者: 鴻-    時間: 14-6-2010 22:24
玩港版好!!!!
jimmy9423 發表於 14-6-2010 21:30

GC代理 + BF2的競爭(未來)

MKZ的命子恐怕不長
作者: ls006493    時間: 15-6-2010 00:20
鐵甲突擊   個名好怪-__-''
6.l.k 發表於 11-6-2010 21:10

夢之鐵甲突擊online!好嗎
作者: jimmy9423    時間: 15-6-2010 07:27
回復 35# ls006493
....,幾時開在GC區的mkz版塊呢?
作者: 乂jackie仔乂    時間: 15-6-2010 20:50
玩港版好!!!!
jimmy9423 發表於 14-6-2010 21:30

點解港版好  唔係台版出野快d咩?
作者: 一片空白    時間: 16-6-2010 00:30
玩槍game 不如乖乖地買隻bc2/mw2仲好啦
,玩online game你買幾把槍既錢夠買呢兩隻game
作者: 我要咀咀    時間: 16-6-2010 19:16
玩完....MKZ既命應該仲小過CSO成年, 安息
作者: roy624    時間: 17-6-2010 14:54
我想問下幾時封測/公測?
作者: jimmy9423    時間: 17-6-2010 15:20

回復 40# roy624
暫時未封測,請耐心等候!
作者: kit傑    時間: 18-6-2010 14:15
尼隻GAME啲人物動作好生硬=,=
作者: ansonchoi    時間: 18-6-2010 20:40
尼隻GAME啲人物動作好生硬=,=
kit傑 發表於 18-6-2010 14:15

中國game算勁ga la
作者: 75342111    時間: 26-6-2010 16:27
有BFOnline 玩就好啦
作者: joe819    時間: 23-7-2010 17:45
如果cg吸金既話差唔多咋~
吸金呢兩個代理夠鬼gameone吸咩

gameone d game 唔比佢吸等於叫你唔好玩呀~
作者: wiwy    時間: 30-7-2010 04:12
成個bfbc2既現代板咁=.=
作者: manng1015    時間: 30-7-2010 16:48
隻GAME同COD6又幾似下WO,又係有地雷個D
作者: leolai1314    時間: 7-8-2010 02:03
大量可以破壞的場景物品,大至汽車、建築物均可以被毀壞、焚燒或致倒塌,小到木箱、沙包、飛散的玻璃等等,甚至用小刀劈開西瓜或者小刀在牆上劃下一道痕也做得非常細緻,清晰可見

完全冇呢d野囉....
作者: 乂叛小孩    時間: 7-8-2010 14:32
畫面唔多好睇 
好差 唔想玩
作者: manng1015    時間: 8-8-2010 00:09

隻GAME...我玩左一粒鍾就唔想玩-.- 同COD6差唔多咁,但係人地D畫質又令咁多-.-動作又生硬-. D槍我覺得好似玩具槍....
作者: [HK]賢先生    時間: 9-8-2010 16:30
我會打測評0.0期待
←FPS GAME新手
作者: CocktailShaker    時間: 11-8-2010 22:23
味見過黑橘封海外IP  (有錯請指證)
鴻- 發表於 13-6-2010 13:23

當年楓之谷有封香港IP,仲一時封一時唔封咁,玩到我地d玩家死死下,之後開港版就冇,依家合併埋台灣
作者: seventhing    時間: 26-4-2011 19:26
戰爭game@@
作者: tsangabc    時間: 9-5-2011 02:44
隻game已經收左皮- -
無人玩

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontactmww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2