打印 上一主題 下一主題
收起左側

Nakuz Runescape 版兩位版主無左版主既頭銜

關閉 [複製鏈接]
對不起,因閣下於限期前仍沒有進入「版主討論」報到,所以革除職務處理。
回復 支持 反對

我想問...點解由做版主至今冇pm/人提過要去報到...
一定要自己去版主討論自己睇先知要報到??.....
一定要定時上版主討論?
kelvinx 發表於 3-6-2009 16:45

因為定期進入版主區是版主的責任,而今次行動亦主要清除忽略版主區存在的版主,
至於為何沒有人提醒閣下,算是人際關係問題吧?
回復 支持 反對

你當 d 版主係上帝定係先知呀?
從來冇人話過佢地知要入去,如果你話人際關係問題,咁你同打橫黎講有什麼分別?

你企係 D 無啦啦比人fire 既版主立場睇下啦!
如果你係佢地,你又會有咩感受呀!?
版主加會員 post  ...
Hk_Alexander 發表於 3-6-2009 18:28

定期進入版主區,這是版主守則。
回復 支持 反對

講來講去係呢句!唉
頭先某位人兄話冇人通知就係人際關係問題!
呢句野完全係小朋友講既野lol
人地唔知就係人際關係問題!喂,關咩事呀!
根住又話咩版主同會員際關係唔同又點又點,又話咩都會有人私底下通知您地!
仲小朋 ...
AI思樂冰 發表於 3-6-2009 18:39

請不要把「人際關係」無限放大,這只不過回應某會員「為何某些版主得不到通知」
但實際上任何一位版主也不會得到通知,個別版主有人提醒不就是因為朋友好心提醒般嗎?
回復 支持 反對

對了,也有個別版主想別的版主無故被抄掉,所以就故意不通知他們了。
這種心地咁好既版主,你為何又不除掉?
Hk_Alexander 發表於 3-6-2009 19:29

我不會讀心術,怎知道誰是壞心腸?
另外,是次行動目的是清除不懂自覺進入版主區的版主,自覺的版主哪需要別人提醒,
但我們亦阻不了個別版主通知其他版主。
回復 支持 反對

35# 某〞雨
進入版主討論重要嗎?
重要的不就可以利用短訊通知?

但如是為除去〝不自覺進入版主區的版主〞 而進行行動那真的沒說話好了...
也真不知真的用處何在...

p.s依超版所說:人際關係,樂古為小圈子們而存在? ...
溺愛*小豆 發表於 3-6-2009 19:42

請不要把「人際關係」無限放大,這只不過回應某會員「為何某些版主得不到通知」
但實際上任何一位版主也不會得到通知,個別版主有人提醒不就是因為朋友好心提醒般嗎?
若果閣下仍覺得「人際關係」用詞不當或不應有影響,那這是本人的錯,
與管理員的用意完全無關。
回復 支持 反對

hummm
請左長假既點算?
遊俠翔 發表於 3-6-2009 19:42

本人會向管理員查詢,稍後再聯絡閣下。
回復 支持 反對

如果亮了顏色就肯定看得到..

那希望每個版塊亮色的置頂帖..也每位亦看得到?
你可以做一個統計..
※暗雲之雷※ 發表於 3-6-2009 20:07

那為何進入版主區後不能夠詳細查看有沒有公告或重要資訊?
回復 支持 反對

原來閣下係超版..
真的想你回答以下問題

版主的作用是什麼呢?是不是定期報到?

版主規則是在版主討論區..假如新上入的版主一直不知道版主討論區既存在..
那..如何看見得到版主規則呢?
根據現時樂古論壇設計..進入 ...
※暗雲之雷※ 發表於 3-6-2009 20:14

這做法或許真是存在漏洞等,但並不代表可以無視,
關於新版主可能會忽略版主區,此問題稍後會跟進。
回復 支持 反對

若以現在制度"沒定期報告"
就視為失職而革職的話.
這個我無問題
因為規則是這樣
但.規則是死
被革職中.總有1,2個人才
在職的,總有數個是潛水會員.騙人工的

總結 - 覺得今次行動十分不理智

有會員說
樂古高層是意見 ...
愛玩樂 發表於 3-6-2009 20:26

關於閣下的意見,本人當然明白報到不等於是有盡所有責任,
但定期進入版主區的確是職責之一。
是次事件當中若果真有被革職而有能力的人,本人會作出跟進或與管理員商討。
回復 支持 反對