樂古Nakuz

標題: E5300+GTX550Ti [打印本頁]

作者: 迷戀x持槍    時間: 4-11-2011 17:24
標題: E5300+GTX550Ti

cpu E5300用GTX550Ti  cpu推唔推得盡張display卡同埋發吾發揮到張卡既效能 ~,~?
作者: s15ooooo    時間: 4-11-2011 17:26
我個人鐘意N記+MSI..而HIS再加上A記我表示失望(用左不到1年我張5770就打左柴)
作者: 迷戀x持槍    時間: 4-11-2011 17:34
回復 2# s15ooooo

我會買埋火牛+case

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/ ... amp;product=3883909

電腦list 底板岩顯卡?
作者: s15ooooo    時間: 4-11-2011 19:31
回復  s15ooooo

我會買埋火牛+case

電腦list 底板岩顯卡?
迷戀x持槍 發表於 4-11-2011 17:34

0.0...下.....你用緊E部電腦,想換新顯卡,定係想買E部電腦..
睇見佢用G100...哇..咁鬼屎="=應該支援唔到GDDR5..
應該仲係DDR3既產物..
作者: 迷戀x持槍    時間: 4-11-2011 21:33

回復 4# s15ooooo

換新顯卡+火牛+case 底板支援唔到GDDR5= =? 冇計啦時咩都唔識~,~ 咪係吉吉島買左呢部野~,~
作者: s15ooooo    時間: 4-11-2011 21:42

換新顯卡+火牛+case 底板支援唔到GDDR5= =? 冇計啦時咩都唔識~,~ 咪係吉吉島買左呢 ...
迷戀x持槍 發表於 4-11-2011 21:33

底板都換就支援到既..不過插位岩唔岩粒U先....
CASE其實夠大的話就唔驚..火牛都係..只要夠W數就推得郁..
我第一部機都係成家傻傻下咁係兇賊到買左咋麻~_~
作者: 迷戀x持槍    時間: 4-11-2011 21:48
回復 6# s15ooooo

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/ ... t=3697265&rule=7714

板主哥哥 佢話有一個 PCI Express x16 顯示卡 (用於顯示卡姐係可以?

作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 08:35

板主哥哥 佢話有一個 PCI Express x16 顯示卡 (用於顯示卡姐係可以?

...
迷戀x持槍 發表於 4-11-2011 21:48

應該得掛0,0????
不過暗雲大人應該清楚過我0,0
作者: hixyz111    時間: 5-11-2011 08:54
有 PCI Express x16 = 可以用...
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 12:20
咁有咩火牛好 600w夠唔夠?
作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 12:28
咁有咩火牛好 600w夠唔夠?
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 12:20

600W推560TI都夠哂喇=.=你話呢=.=
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 13:05
回復 11# s15ooooo

600w我可能會upday d野ma
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 21:59
推推
作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 22:05

岩岩回完上一個文準備搵比你ROUNTER比隻貓整熄左-.-
COOLER MASTER RC-430-KWN1 Elite 430 Black (透明側板) (全黑) ATX CASE HK$ 370
430個衰樣
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6654
全黑化+透側,算係幾型仔
前面好似有送藍LED FAN
3樣加埋1944
仲有56蚊..夠買多把平風扇掛0 0
想再平D,480蚊連460W既火牛0.0
我以前VX 450W推得郁5770 0.0我諗550TI差不多吧..
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 22:12

回復 14# s15ooooo

有冇咩Led風扇好? 仲有幾$個(LGA775)
作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 22:16

有冇咩Led風扇好?
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 22:12

比你考起我= =||我自己諗住出2700K果陣順便出埋的FAN(但超左你錢):Enermax Apollish 12cm (UCAP12)
為左HAF912,我決定買紅色FAN..冇記錯有藍,綠,紅的~
另外有一個NVIDIA版既334,比你睇下岩唔岩,但非全黑,而且透側果到佢係綠色透明的
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6546
COOLER MASTER NV-334-KWN1 Elite 334 NVIDIA Edition (透明側板) (全黑) ATX Case HK$ 370
作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 22:17

有冇咩Led風扇好? 仲有幾$個(LGA775)
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 22:12

0.0下...散熱你都要買埋0.0???買埋的話就實超硬2000蚊Orz...
話說有冇型號..
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 22:18
回復 16# s15ooooo

334唔岩啦 我用下置牛~,~好像
作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 22:20

334唔岩啦 我用下置牛~,~好像
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 22:18

要下置牛的話就第1個吧0.0等我仲搵左個334U TIM Orz...平70
人家先睡了
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 22:20
0.0下...散熱你都要買埋0.0???買埋的話就實超硬2000蚊Orz...
話說有冇型號..
s15ooooo 發表於 5-11-2011 22:17

同我搵搵 我會好慢好慢咁update 上去
仲有板主哥 CORSAIR GS600W CMPSU-600GSUK 600W 80Plus 係上置定下罝同我搵搵 thX~,~
Cooler Master XP600 eXtreme Power Plus 600W 火牛同上個個比邊個好= =>?
作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 22:28
同我搵搵 我會好慢好慢咁update 上去
仲有板主哥 CORSAIR GS600W CMPSU-600GSUK 600W 80Plus 係上置 ...
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 22:20

GS600我屋企有隻..用CM690下置箱..
話說..牛有分上下置架咩=.=唔係機箱先有分架咩=.=...
人家一向下置箱的說..
我的話會簡GS600囉=.=..沒什麼原因...就因為海盜船而已
GS600好似好少出事0.0
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 22:32
GS600我屋企有隻..用CM690下置箱..
話說..牛有分上下置架咩=.=唔係機箱先有分架咩=.=...
人家一向下置箱的 ...
s15ooooo 發表於 5-11-2011 22:28

好像有火牛d fan可能向下or向上 唔知係咪~,~
http://www.coolermaster.com.hk/product.php?product_id=5259&category_id=19 呢個hk有冇 如果有幾$= =?
作者: rangers    時間: 5-11-2011 22:36

A1-G01會好看點吧 跟埋LED FAN
http://www.aywun.com/ProductDetails.asp?ID=86不要用550TI的說 上560啦 差不多$$了 550TI真的是唔上唔落
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 22:39
回復 23# rangers

我個人認為麻麻地=
我想要呢個 但係.....
作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 22:52
好像有火牛d fan可能向下or向上 唔知係咪~,~
呢個hk有冇 如果有幾$= =? ...
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 22:32

0.0冇記錯我記得有香港人開過箱,但有冇貨就唔清楚0.0...
不過有都幾貴下..
話說你上唔上到格價網0.0..唔知點解上唔到0.0...
作者: rangers    時間: 5-11-2011 22:54
火牛500夠了

作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 22:54
回復 25# s15ooooo

P個個上唔到~,~HKd HKu 個d都上唔到~.~ http://www.jumbo-computer.com/pricelist.aspx?id=3

我用呢個
作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 22:55

P個個上唔到~,~HKd HKu 個d都上唔到~.~

我用呢個
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 22:54

0.0有DJUMBO冇想上格價網搵下發現上唔到0.0HKD果D都係0.0...
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 23:05

回復 28# s15ooooo

係咩~,~ http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6546 呢個要幾$呀咁= =? 我想要D NVIDIA CASE
作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 23:16

係咩~,~  呢個要幾$呀咁= =? 我想要D NVIDIA CASE
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 23:05

0.0這不就是334麼...JUMBO咪370 0 0
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 23:19

回復 30# s15ooooo

呀死火
背板好像唔岩~,~

作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 23:23

好啦 我要呢個~.~thx哂
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 23:19

記得開下箱QAQ
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 23:24
記得開下箱QAQ
s15ooooo 發表於 5-11-2011 23:23

等埋問多條 *31
作者: s15ooooo    時間: 5-11-2011 23:36
等埋問多條 *31
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 23:24

真的要訓了0 0...牙都刷完..
作者: 迷戀x持槍    時間: 5-11-2011 23:41
回復 34# s15ooooo

是但你啦 我聽日問你=
作者: ※暗雲之雷※    時間: 6-11-2011 00:03

呀死火
背板好像唔岩~,~
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 23:19

跟機箱個個背板係拆得架^^
作者: 迷戀x持槍    時間: 6-11-2011 00:19
回復 36# ※暗雲之雷※

姐係可以用咁inside 個D羅C點
作者: s15ooooo    時間: 6-11-2011 11:00

是但你啦 我聽日問你=
迷戀x持槍 發表於 5-11-2011 23:41

啊咧0 0原來你仲有條問題架..
話說背版果D一向唔洗擔心0 0原因暗雲大人講左
作者: 迷戀x持槍    時間: 6-11-2011 13:47
回復 38# s15ooooo

咁易唔易拆出泥=?
作者: alexalex731    時間: 6-11-2011 13:53

咁易唔易拆出泥=?
迷戀x持槍 發表於 6-11-2011 13:47

大力推一推就得
作者: 迷戀x持槍    時間: 6-11-2011 13:56
回復 40# alexalex731

GDGD 好野~,~ 入面D羅C岩唔岩 我個個用= ?
作者: rangers    時間: 6-11-2011 14:21
334前USB有問題 so出左335.
作者: s15ooooo    時間: 6-11-2011 14:39

咁易唔易拆出泥=?
迷戀x持槍 發表於 6-11-2011 13:47

舉得起1邊8磅既啞0的話(慢慢舉連舉50下果隻),搵隻手指戳兩戳就得0.0
作者: 迷戀x持槍    時間: 6-11-2011 15:10
回復 43# s15ooooo

~,~
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 15:20
撘單一問.. 870 g45- .. 500$左右求機箱推介 ..

係格價網到呢到呢兩隻.. 評價好似唔錯 .. 唔知各位ching點睇
CoolerMaster Elite 430 Black
Sharkoon T5-val
作者: s15ooooo    時間: 6-11-2011 15:52
撘單一問.. 870 g45- .. 500$左右求機箱推介 ..

係格價網到呢到呢兩隻.. 評價好似唔錯 .. 唔知各位ching ...
EY3P 發表於 6-11-2011 15:20

計個樣我會簡T5VAL0.0無特別原因,就係因為佢個透側好睇D-.-
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 16:15
計個樣我會簡T5VAL0.0無特別原因,就係因為佢個透側好睇D-.-
s15ooooo 發表於 6-11-2011 15:52

430. 機頂有得裝多兩把fan出風喎 ..  唔係勁啲咩:lol
作者: s15ooooo    時間: 6-11-2011 16:27
430. 機頂有得裝多兩把fan出風喎 ..  唔係勁啲咩
EY3P 發表於 6-11-2011 16:15

計個樣咋0,0不過裝咁多我個人覺得冇乜用XD
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 16:43
計個樣咋0,0不過裝咁多我個人覺得冇乜用XD
s15ooooo 發表於 6-11-2011 16:27

個機箱放抬底.. 順手吹下隻腳都好痳:lol
作者: s15ooooo    時間: 6-11-2011 16:54
個機箱放抬底.. 順手吹下隻腳都好痳
EY3P 發表於 6-11-2011 16:43

係既話應該買前置3把風扇果個機箱先岩XD...
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 16:57
係既話應該買前置3把風扇果個機箱先岩XD...
s15ooooo 發表於 6-11-2011 16:54

求型號
作者: s15ooooo    時間: 6-11-2011 16:59
求型號
EY3P 發表於 6-11-2011 16:57

Antec Dark Fleet DF-85
格價網寫住1185
大個到嚇死人
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 17:00
Antec Dark Fleet DF-85
格價網寫住1185
s15ooooo 發表於 6-11-2011 16:59

超晒bu直 .. 1185不如去睇場演唱會 :lol
作者: s15ooooo    時間: 6-11-2011 17:38
超晒bu直 .. 1185不如去睇場演唱會
EY3P 發表於 6-11-2011 17:00

去睇演唱會我不如比多少少上隻SSD LOL
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 18:01
去睇演唱會我不如比多少少上隻SSD LOL
s15ooooo 發表於 6-11-2011 17:38

演唱會 1680
作者: 迷戀x持槍    時間: 6-11-2011 18:43
回復 55# EY3P

SNSD演唱會?
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 18:44
回復  EY3P

SNSD演唱會?
迷戀x持槍 發表於 6-11-2011 18:43

係.. 仲諗緊去唔去:lol
作者: 迷戀x持槍    時間: 6-11-2011 18:47
回復 57# EY3P

哦- -
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 18:50
回復  EY3P

哦- -
迷戀x持槍 發表於 6-11-2011 18:47

你去唔去 ?
作者: 迷戀x持槍    時間: 6-11-2011 18:50
回復 59# EY3P

冇$呀= =
作者: s15ooooo    時間: 6-11-2011 18:52
你去唔去 ?
EY3P 發表於 6-11-2011 18:50

我對演場會冇興趣,真係好彩..原來咁貴..
夠買128/120GB既SSD喇
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 18:53
回復  EY3P

冇$呀= =
迷戀x持槍 發表於 6-11-2011 18:50

我夠錢比 980$ .. 但覺得浪費
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 18:54
我對演場會冇興趣,真係好彩..原來咁貴..
夠買128/120GB既SSD喇
s15ooooo 發表於 6-11-2011 18:52

對電腦野痳痳地有興趣.. 可能對得太多年
作者: s15ooooo    時間: 6-11-2011 18:55
對電腦野痳痳地有興趣.. 可能對得太多年
EY3P 發表於 6-11-2011 18:54

演唱會都好耐喇..快D冇興趣吧:lol
作者: EY3P    時間: 6-11-2011 18:56
演唱會都好耐喇..快D冇興趣吧
s15ooooo 發表於 6-11-2011 18:55

呢次第一次睇韓國組合既演唱會..  非常感興趣:lol
作者: s15ooooo    時間: 6-11-2011 18:57
呢次第一次睇韓國組合既演唱會..  非常感興趣
EY3P 發表於 6-11-2011 18:56

混淡啊!!我打機唔彩你
作者: 迷戀x持槍    時間: 6-11-2011 23:39
回復 66# s15ooooo

SNSD 1st come to hong kong GDGD
作者: 迷戀x持槍    時間: 8-11-2011 00:12
原list http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/ ... amp;product=3883909

update:
MSI微星 DI-N550CYC GTX550 Ti Cyclone II OC w/Mini HDMI+DVIx2 PCI-E 1GB GDDR5 (超頻版)HK$ 965

CORSAIR GS600W CMPSU-600GSUK 600W 80Plus 火牛HK$ 549

Elite 334 NVIDIA Edition  (NV-334)HK$370

有冇問題?
作者: rangers    時間: 8-11-2011 17:15

用334的你小心點....有預感你會爆粗...E5300推唔推得盡550???
作者: 迷戀x持槍    時間: 8-11-2011 17:16
回復 69# rangers

點解?
作者: rangers    時間: 8-11-2011 17:18
佢個front USB設計有問題 用左1個 會頂住另一個 用唔到
作者: 迷戀x持槍    時間: 8-11-2011 17:23
回復 71# rangers

我唔用前面 我用後
作者: rangers    時間: 8-11-2011 17:30
你唔用手指???
作者: 迷戀x持槍    時間: 8-11-2011 17:31
回復 73# rangers

唔用 前面一係叉電一係入歌 唔會兩個用=
作者: rangers    時間: 8-11-2011 17:53
到你要用果日就會後悔買334
作者: 迷戀x持槍    時間: 8-11-2011 17:54
回復 75# rangers

唔知呢~~
作者: s15ooooo    時間: 8-11-2011 21:36
其實唔算有好大問題既..不過都會推薦你遲下換埋粒U囉=.=..
AMD既又得..I3既又得...反正550TI用I5哂左=.=
作者: 迷戀x持槍    時間: 8-11-2011 22:04
回復 77# s15ooooo

我會~,~ 睇下呀ba呀媽個6K蚊 比幾多我=,= 唉....
作者: 迷戀x持槍    時間: 13-11-2011 01:48
推推
作者: ※暗雲之雷※    時間: 13-11-2011 15:48
新款334即係334u

個2個usb分開左2邊架^^

?1012873223
作者: s15ooooo    時間: 13-11-2011 15:59
新款334即係334u

個2個usb分開左2邊架^^

?1012873223
※暗雲之雷※ 發表於 13-11-2011 15:48

順便答單問0.0....
Thermaltake ELEMENT V BLACK EDITION
E隻CASE睇落走線好似幾方便咁..
有冇D價錢相近又正既機箱推介下0.0...
同埋
RaidMax RX-850AE 850W
E隻火牛如何0.0???850W金牛黎講價錢都唔洗一張金牛0.0...890蚊一隻..好平下..
只驚CPU 4+4PIN唔夠長冇得走後面0.0..
作者: rangers    時間: 19-11-2011 23:05
順便答單問0.0....
Thermaltake ELEMENT V BLACK EDITION
E隻CASE睇落走線好似幾方便咁..
有冇D價錢相近 ...
s15ooooo 發表於 13-11-2011 15:59

通常睇80plus 金/銀/銅
作者: s15ooooo    時間: 19-11-2011 23:09
通常睇80plus 金/銀/銅
rangers 發表於 19-11-2011 23:05

0.0一睇都知隻野金牛黎..但價錢咁平...可能娘心價吧=.=照樣訂左先LU...
下星期2700K第一水一到貨就有得開箱=.=v(個火牛真係箱黎,唔係盒)
作者: 我只是新手    時間: 20-11-2011 03:08
80plus出左新野
可以叫90plus

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontactmww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2